Fräschare pizzor allt mer populära

Rökt lax på pizzan blir en nyhet för Rendez Vous i Smålandsstenar.
– Man måste testa nya smaker hela tiden, säger Sabri Babana på Rendez Vous.

Bröderna Sabri och Sargon Babana har försett Smålandsstenarborna med pizza och kebab i 21 år i sin restauran Rendez Vous.
Det är imponerande. Konkurrensen måste vara tuff här i Smålandsstenar, med många restauranger?
– Ja, men jag brukar alltid säga att så länge det är familjen som driver det är det möjligt, säger Sabri.
Nu är det snart jul och julborden dignar i de småländska hemmen. Men någon märkbar dipp märker inte Rendez Vous av för det.
– Nej, redan på annandagen börjar man äta pizza igen. Annars är ju Nyårsdagen den stora pizzadagen.

Rökt lax från Hammargården

Dagen vi hälsar på hos Rendez Vous får restaurangen en leverans med rökt lax från Hammargården.

Lax på pizza, är det en nyhet?
– Ja, vi tänkte testa. Man måste utveckla nya smaker hela tiden. Lax tror jag kan bli bra. Lättar man upp det med färsk sallad, färska tomater och kanske rödlök så kan det nog bli riktigt bra.
Det blir en fräschare pizza när man toppar den färdiga pizzan med färska grönsaker och, som i det här fallet, rökt lax.
– Vi har kört med handskalade räkor, som vi toppar pizzan med och sedan tidigare har vi haft parmaskinka ihop med ruccola och parmesan. Det har blivit jättepopulärt, faktiskt.

Nära till leverantören

Köper ni mycket varor från Hammargården?
– Ja, det gör vi; grönsaker, mejeri, majonnäs och allt möjligt.

Betyder det något för er att leverantören finns nära?
– Javisst. Man får varorna snabbt. Det är aldrig några problem. Någon gång har det till och med hänt att jag kört ner själv på kvällen och hämtat något som tagit slut.
Hammargården har sitt lager på sin gård, där de också odlar den potatis och morötter de också säljer. Ett äkta landsbygdsföretag mitt i GGVV-regionen. Närhet och enkelhet är något som Hammargården vill ska prägla verksamheten.
– Beställer man innan fyra på eftermiddagen så får man varorna dagen efter, säger Rolf Elghag på Hammargården.
– Utom när det gäller potatis. Den måste beställas innan tolv, för att vi ska hinna skala den under eftermiddagen. Det är viktigt att den är så nyskalad som möjligt när den levereras.

Utvecklas tillsammans

– Vi är glada för kunder som Rendez Vouz, säger Rolf Elghag.
– Restauranger som jobbar seriöst, vill utvecklas och satsa på kvalitet. Det är så vi på Hammargården också vill arbeta. Hög kvalitet och snabba leveranser. Vi vill utvecklas tillsammans med våra kunder.
Som ett exempel på hur sortimentet utvecklas nämner Rolf att han är på väg till Portugal, för att leta leverantörer av tomatsås. Man kapar kostnader genom att korta vägen från producenten till konsumenten.

Kunder från hela Sverige

En orsak till att Rendez Vous klarar konkurrensen i den tuffa restaurangbranschen är det fina läge restaurangen har.
– Vi har mycket stammisar här i Smålandsstenar. Några har varit kunder hos oss ända sedan starten. Men vi har också en hel del kunder som varit i Ullared och stannar till här när de åker hem. Det är människor från Gävle och Stockholm och alla möjliga städer. En del stannar varje gång när de är på sin årliga Ullaredsrunda. Det har återkommit så många gånger att jag känner igen dem till utseendet när de kommer, säger Sabri.
– Det är ett bra tecken på kvalitet, inflikar Rolf; kunder som återkommer år efter år.

Rende-vous-2-webbBröderna Sabri och Sargon Babana driver Rendez Vous i Smålandsstenar.
Här tillsammans med Rolg Elghag, Hammargården.

Hammargården Blogg

Hammargården Blogg