Lokal potatis i lokal butik

Potatis från Hammargården finns nu även hos Ica Supermarket i Värnamo. Kunderna gillar närodlad mat, tror frukt- och gröntansvarige Linda Hafmar.

Ica Supermarket blir den andra butiken som Hammargården levererar potatis till. Det är äkta närproducerad potatis det handlar om. Den odlas på Hammargården som ligger mellan Forsheda och Dannäs.
– Vi tycker att det är intressant med närodlad mat, säger Linda Hafmar, som är frukt- och gröntansvarig på Ica Supermarket.

Betyder det något för kunderna att det är närodlat?
– Ja, det tror jag. Vet de om att det kommer från trakten så handlar de gärna det.

Grossiströrelse också

I sin egen odling är Hammargården specialister på potatis och morötter. Både oskalad och skalad. Restauranger och storkök gillar att köpa färdigskalad potatis, så därför har Hammargråden en egen anläggning för det.
Men man har också ett stort grossistsortiment av grönsaker, mejerivaror och andra varor som hör ihop med matlagning. Det är något som vuxit fram för att serva restauranger och storkök. Och det är något som även Ica Supermarket använder sig av.
– Gurka och tomater har jag köpt från Hammargården. Det är väldigt bra, man får det samma dag man beställer det, säger Linda.

Bra respons

Så detta att leverera potatis även till butiker än något helt nytt för Hammargården.

Hur går det?
– Det är jättebra respons, tycker jag, säger Rolf Elghag, som representerar Hammargården.
– Det verkar som att folk uppskattar att det är närodlat.

Samarbete med butiker är något som kan öka då?
– Ja, det hoppas vi ju på i alla fall.

Linda Hafmar Ica Supermarket

Text och foto:
Thomas Lundh
SEO Kompetens

Hammargården Blogg

Hammargården Blogg