Närodlat med extra allt

Hammargården är potatisodlaren som blev grossiströrelse. Nu finns kunderna över hela Jönköpings län och till och med lite i Kronoberg.

Nu är årets potatisskörd bärgad på Hammargården. Potatisen vilar i stora lager på gården och tas fram, paketeras eller skalas efter hand, för distribution.

Vilka sorter odlar ni?
– Gala, Inova och Belana, det är tre fasta sorter, säger Rolf Elghag, som är representant för Hammargården.

Varför just de?
– Dels för smakens skull förstås. Särskilt Gala är väldigt uppskattad av våra kunder. Men dels också för att restauranger och storkök gärna vill ha fasta sorter, det är mer användarvänligt.

Rolf Elghag 070 185 20 50 rolf.elghag@hammargarden.se

Rolf Elghag
tel: 070 185 20 50

Grönsaker, mejeri och kolonial

Från början var Hammargården ett traditionellt lantbruk. Med tiden specialiserade sig gården på potatisodling. I och med att en distribution byggdes upp kring det, växte rörelsen till att bli det grossistföretag det är idag.

Ni har ett brett sortiment idag?
– Ja och vi utökar sortimentet efter hand. Grönsaker och mejerier är kärnan. Sedan har vi också en del kolonialvaror. Nu inför jul siktar vi på att utöka med produkter som sill och lax, berättar Rolf Elghag.

Potatisodling

Potatisodlingen är ursprunget i Hammargårdens verksamhet.

Jönköpings och Kronobergs län

Hammargården ligger vid sjön Bolmens norra strand. Även om det är mitt ute på landsbygden är det ändå centralt på sitt sätt. Det ligger mitt i företagarbygden och det är nära till Värnamo, Gislaved och Gnosjö. Men konceptet med egen odling och grossistverksamhet har slagit väl ut. Idag har Hammargården kunder över hela Jönköpings län och lastbilarna går med varor även till Jönköping, Nässjö, Sävsjö och även Ljungby.

Distribution

Hammargården levererar mat över hela Jönköpings län.

Hammargården Blogg

Hammargården Blogg